Nyrkkeily – Kaikkien kamppailulajien kuningas

Nyrkkeily, kaikkien kamppailulajien kuningas ja yksi aikamme ikonikoneistoista. Sanasta nyrkkeily tulee väistämättä mieleen nimet kuten Muhammad Ali, Mike Tyson ja Floyd Mayweather Jr. Kaikki herrat ovat oman aikansa eläviä legendoja joita on samanaikaisesti katsottu kunnioitettavasti ylöspäin ja halveksien haukkuen. Nyrkkeilyn yksi vetovoimaisimmista piirteistä on ollut sen persoonalliset hahmot. Kuka täyttää tämän aukon Mayweatherin vetäytyessä eläkkeelle?

Vedonlyönti nyrkkeilystä 23.3.2019 – Charlie Edwards – Angel Moreno

Charlie Edrwards ja Angel Moreno ottelevat myöhään lauantaina Lontoossa kärpässarjan maailmanmestaruudesta. WBC-liiton mestari Edwards lähtee kotiyleisönsä edessä valtavana suosikkina matsiin, mutta voisiko Moreno jatkaa espanjalaisiskijöiden viime aikojen hyviä otteita? Tuoreessa muistissa on Sergio Garcian yllätys Ted Cheesemanin kustannuksella viime kuulta. Myös silloin kotiyleisölle tarjottiin karvasta kalkkia nimenomaan O2 Arenalla.

Moreno on otellut pääosin kotimaassaan, mikä on maan nyrkkeilijöille kovin tyypillistä. Nyt mies on kuitenkin päättänyt lähteä hakemaan menestystä isommista kehistä maanmiestensä Kiko Martinezin ja Gabriel Campillon tavoin.

Haaste on kuitenkin äärimmäisen kova. Ensimmäistä kertaa mestaruutta puolustava Edwards vaikuttaa olevan uransa parhaassa iskussa. Joulukuun titteliottelun voitto on myös antanut aivan uudenlaista itseluottamusta.

Unibet ei yllätyksiin usko, sillä Edwardsin on tarjolla vain pienin mahdollinen kerroin 1.01. Kokeneen Morenon voitto puolestaan maksaisi takaisin huimasti 17-kertaisesti. Näistä kahdesta jälkimmäinen on selvästi houkuttelevampi vaihtoehto.

Nyrkkeilyvedonlyönti

Nyrkkeily on yksi kautta aikojen suosituimmista vedonlyönnin kohteista. Eri liittojen mestaruusotteluihin betsataan miljoonia euroja ympäri maailman ja väistämättä joku onnellinen kävelee ottelun jälkeisenä aamuna nauraen pankkiin. Yleensä vedonlyöntikohteet nyrkkeilyn parista löytyvät joko WBA, WBC, WBO tai IBF liittojen matsien parista. Myös isot eurooppalaiset otteluillat pääsevät lähes poikkeuksetta mukaan vedonlyöntilistoille, joten Robert Heleniuksen, Edis Tatlin ja Eva Wahlströmin kaltaisten suomalaisottelijoiden nimet vilkkuvat myös usein peliyhtiöiden listoilla.

Nyrkkeilyn kuten UFC:nkin parissa on monia erilaisia vedonlyöntitapoja. Suosituin ja kuningaskohde on tietenkin perinteinen voittajaveto. Voittajavetoa on kuitenkin suositeltavaa pelata vain isojen pääotteluiden parissa, koska nyrkkeilyiltojen lämmittelyläpsyttelyt ovat usein selvää pässinlihaa toiselle ottelijoista. Näiden otteluiden parissa kannattaakin lyödä vetoa joko voittotavasta tai ottelun kestosta.

Tapoja miten ottelu voi päättyä löytyy valtava määrä mutta vedonlyönnin parissa on tehty yleensä jako kolmeen eri kategoriaan:

KO, TKO, DQ – Eli ottelija voittaa joko tyrmäyksellä, teknisellä tyrmäyksellä tai sen vuoksi että vastustaja hylätään jonkin rikkeen vuoksi.

Decision – Ottelija voittaa ottelun tuomariäänin

Draw tai Technical draw – Joko ottelu päättyy tuomariäänin tasan tai ottelun lopputuloksen katsotaan olevan tasan, jos tuomari keskeyttää ottelun ennen aikojaan tahattoman rikkeen seurauksena tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Suurimmat kertoimet löytyvät tietenkin tasapelin parista kuten lähes tulkoon jokaisessa urheilussa.

Myös ottelun kestoon perustavan veikkaamisen kanssa on parikin vaihtoehtoa. Voit lyödä yksinkertaisen yli/alle vedon siitä kestääkö ottelu esimerkiksi yli vai alle 2,5 erää. Näin saadaan epätasaiseen nyrkkeilypariinkin lisäjännitystä, kun veikataan että kauanko altavastaaja pysyy ennakkosuosikin kyydissä. Jos tämä tuntuu liian helpolta, niin voit veikata myös sitä kumpi ja missä erässä, näin pääset käsiksi entistä suurempiin vedonlyöntikertoimiin.

Tulevia isoja otteluita

Peliyhtiö NordicBetin listoilta löytyy tälläkin hetkellä kattava valikoima veikattavaa nyrkkeilyn parissa. Sivustolla voi lyödä jopa vetoa ”potentiaalisten tulevien otteluiden” voittajista. Todellisia isoja ottelujakin on myös tulossa. Seuraava merkittävä ottelu käydään 28. lokakuuta Walesissa arvioilta 80 000 silmäparin edessä, kun britti-iskijä Anthony Joshua kohtaan Kubrat Pulevin raskaan sarjan mestaruusottelussa. Kertoimet ovat tällä hetkellä selvästi Joshuan puolella lukemien ollessa hädin tuskin 1.00 päälle. Pulevin voitolla sen sijaan saisi rahansa takaisin yli kymmenkertaisesti.

Tämän jälkeen seuraava mielenkiintoinen kamppailu käydään Deontay Wilderin ja Luiz Ortizin välillä. Wilderiä pidetään yhtenä Anthony Joshuan varteenotettavimpana haastajana ja tämä ottelu voi olla viimeinen steppi ennen näiden kahden suuren kohtaamista. 5.11 käytävän ottelun kertoimet ovat Wilderille noin 1.55 vs. 2.65